Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Månadstömning av sopor i Strömsund

Publicerat fredag 17 maj 2002 kl 12.53
I Strömsund väntas renhållningskontoret föreslå att hushållssoporna hämtas bara en gång i månaden i stället för som nu var fjortonde dag.
- I den allmänna kommunala besparingen drabbas även renhållningen. Genom att gå över till månadshämtning skulle vi i stort sett halvera insamlingskostnaden, säger Yngve Hansson, renhållningschef på Strömsunds kommun. Sedan kommunen införde sopsorteringssystemet 1990 har man mer än halverat mängden hushållssopor som skickas till förbränningsanläggningen i Umeå. Men för kommunens invånare är det nog en klen tröst när man riskerar att drabbas av stank och sanitära olägenheter. - Det kan bli sådana problem om soptunnorna står i solen till exempel. Eventuellt får vi tömma var tredje vecka, under den varma perioden, säger Yngve Hansson. Inga politiska beslut är ännu tagna i frågan.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".