Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Månadstömning av sopor i Strömsund

Publicerat fredag 17 maj 2002 kl 12.53
I Strömsund väntas renhållningskontoret föreslå att hushållssoporna hämtas bara en gång i månaden i stället för som nu var fjortonde dag.
- I den allmänna kommunala besparingen drabbas även renhållningen. Genom att gå över till månadshämtning skulle vi i stort sett halvera insamlingskostnaden, säger Yngve Hansson, renhållningschef på Strömsunds kommun. Sedan kommunen införde sopsorteringssystemet 1990 har man mer än halverat mängden hushållssopor som skickas till förbränningsanläggningen i Umeå. Men för kommunens invånare är det nog en klen tröst när man riskerar att drabbas av stank och sanitära olägenheter. - Det kan bli sådana problem om soptunnorna står i solen till exempel. Eventuellt får vi tömma var tredje vecka, under den varma perioden, säger Yngve Hansson. Inga politiska beslut är ännu tagna i frågan.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.