Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Allt fler väljer hemlagat

Publicerat lördag 8 oktober 2005 kl 13.02

Det sjuder av syltkok och inläggningar och doftar av hembakt från gårdar i Västernorrland och Jämtland. Intresset för småskaligt, lokalt producerad mat är större än någonsin och i helgen arrangeras träff i Härnösand.

Det är viktigt för dom här matentusiasterna att mötas säger kursledaren och matkreatören Monika Ahlberg.

- Det är nödvändigt att få träffas och byta idéer. Här uppe har Ni redan riktigt bra nätverk för lokala producenter, det är mycket sämre med det i Stockholm, säger Monika Ahlberg.

Ingrid Ölund, gideå utanför Örnsköldsvik är med på kursen och har planer på att starta eget hembageri och hon tror att kunderna är villiga att betala mer för att få bättre bröd.

- Jag säljer redan nu på olika marknader och tar rätt bra betalt och folk är villiga att betala när de märker att det är ett bra bröd, säger Ingrid Öhlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".