Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)

Brist på slakterier bromsar eko-kött

Publicerat fredag 3 mars 2006 kl 08.00

I Norrland skulle bortåt 700 jordbruk kunna ställa om till ekologisk produktion om det bara fanns lokala slakterier som slaktade ekokött.

Det visar en undersökning som gjorts av projektet Ekologiskt kött i norr.

Projektet har satts igång av Jordbruksverket för att stimulera köttproduktionen.

- Det finns en stor marknad för det ekologiska lokalproducerade köttet, säger Hilda Runsten som arbetat med köttprojektet till SR Jämtland.

I Jämtland finns långt gångna planer på att starta ett ekologiskt slakteri i Hammerdal, men ännu har inte delägarna fått ihop det kapital som behövs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".