Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Björksav blir skumpa

Publicerat fredag 26 maj 2006 kl 07.47

Länet börjar nu konkurrera med Frankrike när det gäller produktion av champange. Till nyår kommer det att finnas skumpa av björksav från träd runt Storsjöbygden att skåla i. Björksaven samlas just nu in för att sen förädlas och mogna till ett mousserande vin.

Peter Mosten som har arbetat med utvecklingen av drycken säger till Radio Jämtland att det här kan vara en möjlighet för skogsägare att få ut mer av björkarna. Dessutom tror han att det här kan bli en intressant exportvara från länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".