Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Brister hos många av länets matanläggningar

Publicerat fredag 14 juli 2006 kl 10.39

Mer än hälften av de matanläggningar som inspekterades i länet i fjol fick någon form av anmärkning. Det visar Livsmedelsverkets sammanställning.

Kommunerna kontrollerar varje år restauranger, butiker och matproducenter och i vårt län fick 58 procent, av de kontrollerade, anmärkningar. Det är i stort sett överensstämmande med riksgenomsnittet. I Härjedalen och Strömsund fick man flest anmärkningar. Bara en av tio av de inspekterade där klarade sig utan anmärkning.

I Bräcke var det tvärtom; knappt en av tio anläggningar fick en anmärkning.

Härjedalen: 90% anmärkningar

Strömsund: 86% anmärkningar

Ragunda: 64 % anmärkningar

Åre: 59% anmärkningar

Östersund: 54% anmärkningar

Berg: 38% anmärkningar

Krokom: 33% anmärkningar

Bräcke: 6% anmärkningar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".