Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Norrlandsklimatet bäst för grönsaker

Publicerat måndag 28 augusti 2006 kl 10.36

- Klimatet i norra Sverige gör grönsakerna både krispigare och sötare än de som odlas längre söderut. Det säger statshortonomen Bo Nilsson, som menar att här skulle kunna bli ett centrum för Europas kommersiella broccoliodling.

Men för att kunna exportera grönsaker från norr behövs det större volymer. Bo Nilsson skulle vilja se en satsning på att odla broccoli i norr.

- Egentligen borde norra Skandinavien bli huvudområde för broccoliodlingen i Europa, säger han i en intervju för tidningen Land lantbruk.

- Problemet är att det inte finns tillräckligt med producenter här - och de som finns är helt inriktade på lokala marknader, säger Bo Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".