Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I Morgon P4 Gävleborg får du veta när världen är sig lik - eller olik.

Klappgröt

Publicerat torsdag 16 mars 2006 kl 09.55

5 dl vatten
1 dl mannagryn
1,5 dl saft
Vattnet kokas upp och mannagrynen vispas i. Låt gröten få ett uppkok och håll den sedan på svag värme ca 5 min. Tillsätt saften och låt gröten koka upp på nytt. Häll upp gröten i ett stort fat och vispa mycket kraftigt. Använd elvisp och vispa klappgröten tills den blir kall och pösig. Serveras med mjölk.
En gammeldags gröt som smakar ljuvligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".