Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet sänder inte längre. I detta program fick barnen plats i samhällsdebatten och du som lyssnare...

Underbart och oerhört belysande!

Publicerat måndag 31 oktober 2005 kl 14.30

Ang programmet 30/9 om att sitta på bänken

Hej redaktionen!

Tack för ett mycket bra program kring fotboll och press från tränare mm.  Reportaget var underbart och oerhört belysande ur de aktivas perspektiv.

Ni belyser frågor som vi jobbar med dagligen kring barn- och ungdomsfotbollen.

Det hade varit bra om någon från fotbollförbundets utvecklingsavdelning eller styrelse fått yttra sig i frågan eftersom bland andra Frida hänvisade till oss.

IF Brommapojkarna var också i fokus och man nämnde att dom jobbade med elit. Vad menar Ni med det? Det är ett bergrepp som måste förklaras ytterligare. IF Brommapojkarna är EUROPAS största fotbollsförening med 229 lag i seriespel. Dom tillåter alla som vill att vara med till 18 år. Det var synd att inte den aspekten nämndes.

Vi arbetar ständigt med att utbilda tränare, ledare, föräldrar och spelare i Etik och moral. Bland annat genom utbildningar och studiecirklar. Det har precis kommit ett nytt material med namnet Vett och etikett för idrottsföräldrar som vi har tänkt använda i det arbetet. Ett annat material heter Sila snacket och riktar sig till spelare 12-20 år och handlar om värderingar, värdegrund och språkbruket.

Stockholms Fotbollförbund arbetar även med ständiga diskussioner om Topp och Bredd och har ett föreläsnings/utbildningsupplägg som vi kör runt om i Stockholm.

Vid Stockholms Fotbollförbunds representantskap 26.11 kommer vi att föreslå Nolltolerans. Detta innebär att reglerna kommer tolkas hårdare kring språket på plan för spelare, ledare och föräldrar.

Jag önskar använda delar av inslaget i utbildning m.m. Hur kan jag få tag på en fil med inslaget och hur kan jag använda det?

Återigen tack för ett mycket bra program! Med fotbollshälsningar

Henrik Sjöberg Utvecklingsansvarig

Stockholms Fotbollförbund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".