Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kinesiska kräftor bör kokas igen

Publicerat måndag 30 juli 2001 kl 16.10
Kräftor som importeras till Sverige från Kina kan innehålla vibriobakterier, som kan orsaka magsjuka. Orsaken är dålig hygien i samband med kokning.
Trots detta utfärdar inte Livsmedelsverket någon allmän varning för att äta kinesiska kräftor. Däremot rekommenderar Livsmedelsverket att man kokar om kräftorna då försvinner nämligen. Tidigare kontrollerades alla partier fisk och skaldjur som kom till Sverige från Asien. Nu gäller kontrollen enbart de fabriker som inte har godkänts av EU.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.