Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Elbe högre än någonsin

Publicerat fredag 16 augusti 2002 kl 11.12
Läget på grund av översvämningarna är fortsatt svår i den tyska staden Dresden. Floden Elbe stigit till en nivå på 9,13 meter - och så högt har vattenståndet aldrig varit tidigare. Alla broar i staden har stängts av.
Även på andra håll i Tyskland längs floden Elbe är situatioen allvarlig. Hundratusentals människor har evakuerats från sina bostäder. I städerna Magdeburg och Bitterfeld förbereder myndigheterna evakuering av invånarna. I Prag i Tjeckien och Wien i Österrike rapporetras nu vattnet sjunka. Men i Ungerns huvudstad förbereder man sig nu på att Donaus vattennivå ska stiga. Invånare och räddningspersonal fyller nu sandsäckar längs floden. Även i Slovakiens huvudstad Bratislava har myndigheterna höjt beredskapen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.