Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Risk för magcancer minskar med rätt kost

Publicerat måndag 27 november 2006 kl 01.48

En ny doktorsavhandling vid Karolinska Institutet visar att rätt kost och livsstil kan minska risken för cancer i mage och tarmar rejält, med mellan 30 och 90 procent.

Det handlar om sundare matvanor i kombination med regelbunden motion. Det skriver Svenska Dagbladet.

Genom att äta mer b-vitamin och magnesium, som finns i tex grönsaker, frukter, fullkorns- och mejeriprodukter, och samtidigt minska intaget av rött kött, charkuterivaror och socker, minskar risken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".