Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Campylobacter i svensk kyckling

Publicerat torsdag 22 augusti 2002 kl 02.05
Var sjunde färsk svenskproducerad kyckling innehåller campylobacter.
Det visar en omfattande undersökning som Livsmedelsverket har gjort och som refereras i Upsala Nya Tidning. Under sommarhalvåret innehåller var femte färsk svensk kyckling campylobacter som kan orsaka diarrésjukdomar. Bakteriehalten är betydligt lägre i fryst kyckling. För att undvika smitta måste kycklingen hettas upp ordentligt och köksredskapen måste diskas i hett vatten. Livsmedelsverkets undersökning visar också att campylobacter förekommer i nästan 40 procent av de ytvattentäkter som undersökts runt om i Sverige.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.