Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Stora brister i livsmedelshantering

Publicerat onsdag 27 december 2006 kl 17.49

Det finns stora brister i hanteringen av den mat som distribueras från storkök till äldre. Bland annat håller maten fel temperatur med påföljd att farliga bakterier frodas. Det visar en undersökning som Livsmedelsverket har gjort.

Totalt har 700 stickprov tagits och resultatet blev bara godkänt i vartannat prov av den kalla maten och i vart tredje prov av den varma maten.

Varm mat höll ofta bara 30-40 grader, i stället för rekommenderade 60 grader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".