Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

FN-dokument om energi bakslag för EU

Publicerat tisdag 3 september 2002 kl 04.24
På FN-mötet i Johannesburg om hållbar utveckling har deltagarländerna nått en överenskommelse om förnyelsebara energikällor. Men överenskommelsen säger bara att andelen förnyelsebar energi ska öka, men det sägs inte hur mycket eller när detta mål ska ha nåtts.
Därmed innebär mötets dokument ett bakslag för EU och flera Sydamerikanska länder som ville öka andelen förnyelsebar energi till 15 procent år 2010. Det är också en stor besvikelse för bl.a. miljöorganisationerna. USA, de oljeproducerande länderna inom OPEC och en del utvecklingsländer avvisade kravet om att sätta upp mål och tidplan. Däremot sattes som mål att andelen människor på jorden som idag saknar rent dricksvatten och grundläggande sanitära anordningar ska halveras till år 2015. Idag saknar 1 miljard människor rent dricksvatten och ytterligare 1 miljard sanitära anordningar. Varje år beräknas över sju miljoner barn dö av sjukdomar som orsakas av brist på rent vatten.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".