Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Valframgångar för lokala partier

Publicerat måndag 16 september 2002 kl 17.48
Vid sidan av de etablerade partierna har ett stort antal små lokala partier ställt upp i olika kommunalval runt om i landet. På flera platser har de här partierna fått stora valframgångar, bland annat i Bergs kommun i Jämtland där nybildade Bergspartiet i fick 41,4 procent av rösterna.
– Det beror på att Nord är populär här, säger en av väljarna i Berg. Olle Nord som alltså är Bergspartiets partiledare säger om sitt partis framgång att den är ett tecken på att kommuninvånarna vill ha en utveckling i kommunen. – Det vi har gått till val med i Bergspartiet är ju att vi ska ge möjlighet till delaktighet, säger Olle Nord. I Bergs kommun har alla politiska partier förlorat röster till nybildade Bergspartiet, som nu får 16 av de 39 mandaten. I Härjedalen blev det lokala partiet ” Vox Humana” tredje största parti i kommunen. I Heby i Västmanland nästan fördubblade länsbytarpartiet sitt valresultat jämfört med förra valet. I Arboga, också i Västmanland, fick Omsorgspartiet, som bildades i våras med bättre barn- och äldreomsorg och skola på dagordningen 10,5 procent av rösterna. Carl-Erik Almskog, förstanamn på Omsorgspartiets lista säger att partiet vi vill vara med och påverka Arbogas utveckling men att man inte vet än med vem eller vilka.
Maria Gustafsson i samarbete med SR Jämtland och SR Västmanland
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".