Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Föreningssparbanken köper HSB Bank

Publicerat onsdag 18 september 2002 kl 11.27
Föreningssparbanken köper HSB Bank. Beskedet kom på onsdag förmiddag, och innebär att FSB stärker sin ställning som landets ledande aktör på bolånemarknaden. Nu får man ytterligare 200 000 bosparare från HSB Bank.
VD Birgitta Johansson-Hedberg pekar på den viktiga tillväxtmarknaden Stockholm. HSB bank har 200 000 bosparare, och har ett värde på 10, 4 miljarder kronor. Merparten av bospararna finns i det heta tillväxtområdet Stockholm. FSB ägde ungefär 9 procent av HSB bank sedan tidigare. Störst blir större För personalen betyder affären att den erbjuds anställning i Föreningssparbanken. Man kan säga att störst blir ännu större, för FSB har via sitt lånehypotek Spintab ungefär en tredjedel av den svenska bolånemarknaden. Konsumenterna förlorare HSB Bank är en av de få lönsamma nischbankerna och har de senaste åren haft marknadens snabbaste expansion på bolånesidan. Men saknar eget kontorsnät. Detta har lockat Föreningssparbanken som nu kommer att stärka verksamheten just i Stockholmsområdet. Banksammanslagningar som den mellan FSB och HSB Bank brukar inte leda till att konsumenterna vinner på det. Det säger Camilla Carlell som är ekonomisk doktor vid Stockholms Universitet.
Tommy Fredriksson, Ekot
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".