Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Sverigedemokrater i kyrkomötet

Publicerat onsdag 18 september 2002 kl 21.00
På onsdagen började kyrkomötet i Uppsala. På plats fanns två ledamöter för Sverigedemokraterna som nu tar plats i Svenska Kyrkans riksdag. Efter den pampiga invigningen i Uppsala Domkyrka var en av dem, Eva Nyman, nöjd.
– Det betyder kanske att vi kanske har kommit ett litet steg närmare ett allmänt erkännande som vilket parti som helst, säger Eva Nyman. Hur har ni blivit mottagna hittills? – Vi har blivit väl mottagna, vi har blivit mottagna som vilka ledamöter som helst, säger hon. Efter helgens kommunala valframgångar noterade Sverigedemokraterna en ny framgång: två av kyrkomötets ledamöter är Sverigedemokrater efter kyrkovalet för ett år sedan. Men hittills så har det två Sverigedemokraterna inte gjort så mycket väsen av sig, de har bara lagt ett förslag och det är Eva Nyman som tycker att Svenska Kyrkan är för positiv till homosexualitet. Bland kyrkomötets övriga ledamöter finns en sorg över att Sverigedemokraterna finns där. Men ärkebiskopen KG Hammar tycker att det är viktigt att skilja på sak och person: – Jag vill ju att de som människor ska behandlas som alla . Det är ju det där med att tycka illa om någons åsikter men samtidigt bejaka dem som personer, det blir en utmaning för oss, säger KG Hammar.
Erik Lindfeldt, SR:s Livsåskådningsredaktion
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".