Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kravalldom mot ungdomar prövas i HD

Publicerat måndag 30 september 2002 kl 07.49
Idag inleds rättegången i Högsta Domstolen om den så kallade sambandscentralen under EU-toppmötet i Göteborg förra året. Flera jurister som Ekot talar med välkomnar HD:s prövning.
Idag inleds rättegången i Högsta Domstolen om den så kallade sambandscentralen under EU-toppmötet i Göteborg förra året. Åtta ungdomar dömdes i tingsrätt och hovrätt till fängelse för att ha skickat sms-meddelanden till sina kamrater om var polisen befann sig och med uppmaning till dem att agera mot polisen. Målet är det första efter kravallerna i Göteborg som prövas i sin helhet i HD, både vad gäller frågan om ansvar och påföljd. Och flera jurister som Ekot talar med välkomnar HD:s prövning eftersom de anser att domarna var alldeles för stränga.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.