Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

"Fel med krav på budgetbalans i EU"

Publicerat torsdag 10 oktober 2002 kl 10.23
Statsminister Göran Persson tycker att det var fel av EU-länderna att ålägga sig nya krav på budgetbalans, så som skedde i våras i Barcelona. Där bestämde unionen, utöver tidigare ålägganden, att också kräva att alla EU-länder ska ha en budget i balans senast år 2004.
I Barcelona skärpte EU-länderna kraven på sig själva. De ville göra intryck på marknaden och lovade därför att varje land ska ha sin budget i balans senast år 2004. Frankrike vägrade häromdagen att acceptera övriga EU-länders krav på att ha en budget i balans till år 2004. Och i och med att kravet en gång ställts offentligt, så finns nu risken för att trovärdigheten för euro-projektet skadas, säger statsmininster Göran Persson.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.