Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Sämre än väntat för Electrolux

Publicerat tisdag 22 oktober 2002 kl 12.27
Det gick något sämre än väntat för vitvarujätten Electrolux under tredje kvartalet och aktien föll på Stockholmsbörsen. Men bolaget tror ändå på en resultatförbättring för helåret.
Vinsten efter finansnetto blev 1 703 miljoner kronor för årets tredje kvartal, jämfört med vinsten på 845 miljoner kronor för motsvarande period i fjol. För årets första nio månader blev vinsten 6,1 miljarder kronor. Tyskland drog ner försäljningen. Försäljningen av vitvaror i Västeuropa backade under de tre första kvartalen med två procent medan försäljningen i Östeuropa steg med 15 procent. I USA steg den sammanlagda försäljningen med sex procent. Förbättringen gällde främst försäljningen av kylskåp och spisar, där både rörelseresultatet och marginalen blev betydligt bättre jämfört med förra året. Resultatet för motsvarande period förra året påverkades negativt med nästan en miljard kronor på grund av tekniska problem i samband med lanseringen av nya kylskåp. De kraftiga nedgångarna på aktiemarknaderna har urholkat värdet på Electrolux pensionstillgångar. Det har inneburit att bolaget tvingats avsätta 45 miljoner kronor för att täcka underskottet i den svenska pensionsfonden. I USA var underskottet i pensionsfonderna 810 miljoner kronor i månadsskiftet september/oktober och det underskottet väntas stiga nästa år. Vid årsskiftet kommer ledningen att bestämma hur man ska täppa till underskottet.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".