Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Negativ miljömärkning bättre än positiv

Publicerat tisdag 5 november 2002 kl 15.32
Det är lättare att få konsumenterna att välja miljövänlig mat i butiken, om varorna har så kallad negativ miljömärkning. Det vill säga att det på förpackningen står att äggen kommer från höns i bur och att grisen är slaktad på fabrik, snarare än att skriva sprättäg och gårdsslakt.
Det visar en doktorsavhandling vid psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet. Enligt docent Gunne Grankvist är det lättare att avstå från något som upplevs som farligt, som till exempel säd som är besprutad med kemiska bekämpningsmedel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".