Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

McDonalds diskade toasits med annat

Publicerat torsdag 14 november 2002 kl 16.31
Personalen på hamburgerrestaurangen McDonalds i Arvika körde toalettringarna i diskmaskinen för att få dem rena, alltså i samma diskmaskin som man använder för att rengöra brickor och andra redskap. ”Äckligt”, tyckte en gäst som anmälde restaurangen till kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer.
– Det är en enskild händelse, som har hänt en gång, säger restaurangens ägare Ebbe Johansson. – Det var väl förmodligen så här att personalen som jobbade på kvällen hade en väldig iver utav att det skulle bli väldigt mycket renare och finare än det någonsin har varit, och så kom de på att de skulle köra den här i diskmaskin, antar jag, och det var ju inte helt lyckat. Tappade aptiten Det var när en av matgästerna behövde gå på toaletten som toaringen inte fanns på plats. Kunden gick då och frågade personalen var sitsarna fanns. ”I diskmaskinen”, blev svaret. Kunden tappade aptiten och anmälde lite senare restaurangen till kommunens miljökontor. – Det är ingenting som folk blir sjuka av det här, men det är trots det då en olämplig hantering. Det är ju ingenting som ska fortgå för att det är klart att om det ständigt, dag ut och dag in, görs sådant här, då kan det ju till slut hända någonting men en tillfällig händelse - det är högst osannolikt att det skulle hända någonting, säger miljöskyddsinspektören Katarina Nilsson i Arvika. Prover har tagits Att någon kund hade smittats av magsjuka var det värsta som kunde ha hänt, men nu har ändå miljöskyddsinspektörerna gått igenom rutinerna med personalen. Hamburgerkedjan har själv också tagit flera prover för att se om det finns bakterier i maten, och ägaren Ebbe Johansson säger att man inte behöver vara orolig för att äta på hans restaurang i framtiden: – Absolut inte. Kommer du själv att fortsätta äta på din egen restaurang utan oro? – Ja, jag är faktiskt litet hungrig just nu så jag kan nog ta mig en hamburgare inom en väldigt kort framtiden.
Maria Höglund

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".