Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Livsmedelsverket kartlägger transfetter

Publicerat torsdag 19 juli 2007 kl 06.14

Livsmedelsverket kommer att kartlägga hur mycket härdat fett, så kallade transfetter, som vår mat innehåller.

Kartläggningen ska börja nästa år och bygger på att kommunerna skickar in livsmedel som sedan ska analyseras av verket. Det skriver Svenska Dagbladet.

Inger Andersson generaldirektör på livsmedelsverket, säger att målet är att följa upp de insatser industrin gör för att minska innehållet av transfetter i maten.

Det är framför allt snabbmaten, hel -och halvfabrikat, som innehåller av transfetter.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".