Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Minister fick förstahandskontrakt

Publicerat fredag 22 november 2002 kl 15.58
Arbetslivsminister Hans Karlsson, som tidigare var LO:s avtalssekretare, tillhör de ledande personerna inom LO som fått förstahandskontrakt av organisationen. Han tycker också att det inte är konstigt att LO ordnar citybostäder åt ledande företrädare.
– Jag frågade om det fanns någon lägenhet ledig i LO:s fastighet, som jag kunde få när hustrun skulle flytta till Stockholm, och så blev det en trea ledig. Hans Karlsson blev arbetslivsminister i samband med den senaste regeringsombildningen och har ett förflutet som avtalssekreterare i LO. Genom LO fick Hans Karlsson i mitten av 80-talet en etta i centrala Stockholm. När det sedan var aktuellt att också han fru också skulle börja jobb i Stockholm, då fick Hans Karlsson byta ettan mot en trea i samma fastighet. Nyligen valde han att byta sin trea mot en mindre övernattningslägenhet i innerstan, eftersom han numera har sitt permanentboende på Öland. Hans Karlsson anser att han inte kunnat ta jobbet i Stockholm, om inte LO ställde upp och löst hans bostadsproblem. Att lägenheten råkade ligga i en attraktiv del av staden, förstod han inte, säger han. – Det var inga exklusiva saker, annat än att bo mitt i staden, vilket jag har förstått senare är väldigt exklusivt. Men för mig var det ett nerköp att flytta från en stor lägenhet i Kalmar med balkong till en liten lägenhet i Stockholm utan balkong på fjärde våningen mitt i staden. Jag uppfattade aldrig att det var något speciellt, säger Hans Karlsson.
Sören Granath
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".