Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ewe utesluts ur moderaterna efter TV-uttalanden

Publicerat fredag 29 november 2002 kl 15.20
Den moderata partistyrelsen beslutade i dag att utesluta det tidigare kommunalrådet Christer Ewe från Kristianstad ur partiet. Orsaken är hans främlingsfientliga uttalanden i TV-programmet Uppdrag granskning.
Christer Ewe var en av de moderater som uttalade sig främlingsfientligt i TV-programmet Uppdrag granskning inför riksdagsvalet tidigare i år. Christer Ewe säger sig inte vara förvånad över beslutet, men avser fortsätta inom politiken som politisk vilde. I höstens val säkrade han fortsatt mandat i Kristianstads kommunfullmäktige och - tack vare många personkryss - också en plats i Skånes regionfullmäktige. Partistyrelsen motiverar uteslutandet med att Christer Ewe, som ledande moderat företrädare i Kristianstad med det särskilda ansvar det innebär, har uttalat sig och agerat i och efter tv-programmet Uppdrag granskning på ett sådant sätt att han uppenbart skadat partiet genom sitt handlande. Ewe säger till TT att han anser sig illa behandlad av sina partikolleger i moderaterna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.