Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Lucka i väggen - får nej från Sevenelevens ägare.

Publicerat måndag 2 december 2002 kl 12.31
I morse berättade Ekot om arbetsförhållandena i en nattöppen butik, där våld eller hot om våld är vardagsmat. Fackförbundet Handels kräver att flera nattöppna Seveneleven-butiker har stängt på natten, samtidigt som de butiker som ändå har nattöppet ska sköta försäljningen genom en lucka i väggen. Men Magnus Kamryd, VD:n för Small Shops Sverige, som äger rättigheterna till namnet Seveneleven, tycker inte om idén.
Idag finns omkring 70 stycken Seveneleven-butiker i de stora städerna i Sverige. Butikerna drivs av egna företagera som hyr lokaler och inventarier av Seveneeleven och Small Shops Sverige som får procent på varje butiksförsäljning. Ekot har pratat med flera butiksinnehavare, som inte vill ställa upp på band av rädsla för repressalier från Sevenelseven. Men några av ägarna berättar att dom själva bett om att få införa nattlucka för att göra butiken säkrare, men fått nej från Seveneleven. Magnus Kamryd säger att han aldrig hört talas om någon sådan förfrågan. I stället talar han om att Seveneleven satsar stort på säkerhet, med utbildningar för personalen och de senaste larmsystemen. Men Jannika Fahlander, ombudsman på fackförbundet Handels, ger inte mycket för säkerhetsutbildningarna. Magnus Kamryd lovar att se över säkerheten och säkerhetsutbildningarna inom Seveneleven, men han tycker framför allt att det handlar om ett samhällsprobelm.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".