Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Risk för biologiska attacker

Publicerat tisdag 25 september 2001 kl 00.27
Världshälsoorganisationen WHO:s chef Gro Harlem Brundtland manar världens regeringar att vara beredda på eventuella terrorattacker med biologiska eller kemiska stridsmedel.
Brundtland gjorde sitt uttalande vid ett möte med västvärldens hälsoministrar i Washington på måndagskvällen. Hon sa också att WHO den senaste veckan höjt beredskapen för att hjälpa länder som drabbas av attacker med biologiska eller kemiska vapen. Och myndigheterna i USA har beordrat alla besprutningsflygplan i landet att stanna på marken till tisdag morgon svensk tid. Orsaken är oro för att besprutningsplan ska användas i en attack med biologiska eller kemiska vapen. Bakgrunden är bland annat att en av de män som misstänks ha flugit ett av boeingplanen in i World Trade Center flera gånger uppges ha besökt ett flygfält för besprutningsplan i södra Florida och ställt många frågor till piloterna om planens prestanda. Det finns ungefär 5000 besprutningsflygplan runt om i USA.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.