Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i industri på Sjöhagsvägen 14 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.
(Publicerat idag kl 11.22)
P4 Västmanland

Mp-besvikelse över EU:s nej till torskstopp

Publicerat måndag 27 januari 2003 kl 15.08
Ett nej till torskfiskestopp från EU-kommissionen upprör miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand.
EU-kommissionen väntas idag säga nej till ett svenskt torskfiskestopp. Enligt vad Ekot erfar anser kommissionen att svenska fiskare inte kan stoppas från att ta upp sina kvoter i andra EU-länders vatten. Ett fiskestopp enbart i svenska vatten skulle därför inte ha någon inverkan på torskbeståndet. Och ett nej till torskfiskestopp från EU-kommissionen upprör miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand: – Bedrövligt. Det innebär att enskilda länder har exploateringsplikt, att man är tvungen att exploatera en naturresurs vare sig man vill eller inte. Så efter att EU-komissionen nu sagt nej så väntar du dig inget svenskt torskfiskestopp? – Det går inte att överklaga kommissionens beslut. Men det Sverige kan göra är att införa torskfiskestoppet i alla fall, i strid med det här beslutet, säger Maria Wetterstrand och fortsätter: – Men då kan vi inte ge kompensation till fiskarna för det skulle då vara otillåtet statsstöd och vi riskerar att bli dragna inför EG-domstolen. Hur påverkar det här beskedet från EU-kommissionen miljöpartiets uppgörelse med regeringen från i höstas? – Vi har inte haft någon diskussion i partistyrelsen om det. Men jag har svårt att föreställa mig att partistyrelsen skulle riva upp hela uppgörelsen på grund av det här.
Mari Forsblad

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".