Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Inget besked om Alf Svenssons framtid

Publicerat fredag 31 januari 2003 kl 17.21
Det kom inget besked om Alf Svenssons framtid när kristdemokraterna samlades till sina kommundagar i Jönköping på fredagen. Många hade förväntat sig att Alf Svensson skulle avslöja om han fortsätter som partiledare eller inte, men inget sådant kom när han äntrade talarstolen.
Alf Svensson möttes av stormande applåder när han tog plats i talarstolen i kongresshuet i Jönköping inför 1 100 kommun och landstingspolitiker. Under en timme talade han om hur partiet ska bli det stora allmänborgerliga partiet och hur det han kallade fördomar mot den kristdemokratiska politiken ska brytas. Han hann också med att försvara EMU och ge stöd åt tuffa krav på Irak. Fel tillfälle Men hans egen framtid – den frågan blev hängade kvar i luften. Alf Svensson har ju utlovat ett besked inom kort. Men kommundagarna var helt fel tillfälle, sade han efteråt. – Om jag hade levererat ett sådant besked i dag, så hade det tagit kål på intresset runt de kommunpolitiska och landstingspolitiska frågeställningarna. Men när du haft chansen att möta så pass många partimedlemmar här, hade det inte varit bra att ta den chansen för att ge dem ett klart besked? – Jag tror jag har mött de flesta som är här via mail och brev och telefonsamtal redan i den här frågan. Har du bestämt dig? – Nej, jag har inte bestämt mig fullt ut eller helt och hållet, utan det ska vara en dialog mellan valberedningen och mig, och där ska det hela avgöras, och där kommer det också att avgöras. Alla partidistrikt har sina stämmor i mars. Då kommer man att veta. Olika meningar bland medlemmarna Än har han inte bestämt sig helt och hållet, och bland medlemmarna där Alf Svenssons framtid naturligtvis är ett av de stora samtalsämnena på konferensen där går åsikterna isär. – Jag hoppas han fortsätter, säger Jenny Odälv från Västerås. Jag tycker han gör ett lysande jobb. Sievert Eklund från Tingsryd är mer tveksam: – Jag är delad. Jag har inget bestämt besked. Han är så oerhört bra. Jag både tycker att han ska vara kvar och tycker vi ska släppa fram en ny.
Daniel Runqvist
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".