Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Över 300 döda i flygolycka i Iran

Publicerat torsdag 20 februari 2003 kl 06.46
I Iran har över 300 människor har dödats i en av de värsta flygolyckorna hittills. De omkomna var till största delen medlemmar av Irans Revolutionsgarde, en del av landets militär, som svarar direkt under den andlige ledaren ayatollah Khameinei, rapporterar vår korrespondent.
Det ryskbygda Iljusinplanet hade lyft i Zahedan i östra Iran nära gränsen mot Pakistan när det efter en timme i luften rapporterade att det var på väg att landa på flygplatsen i Kerman, en stad som ligger omkring 100 mil sydost om huvudstaden Teheran. Meddelandet bröts Efter det meddelandet bröts kontakten med flygplanet som störtade i oländig terräng nära en vägtunnel genom ett berg. Vädret var vid tillfället mycket dåligt och räddningsmanskap som omedelbart försökte komma fram till platsen hindrades av snö och hårda vindar. Ingen av de 302 människorna ombord uppges ha överlevt olyckan. Lyder under hårdför ledare Merparten av passagerarna tillhörde det iranska revolutionsgardet. Det är en elitstyrka som bildades efter den iranska revolutionen av den dåvarande ledaren ayatollah Khomeini. Nu lyder styrkan direkt under hans arvtagare ayatollah Khameini, som leder landets mer hårdföre fraktion, i kontrast mot president Khatamis mer liberala gruppering. Företrädare för Irans armé ville inte närmare kommentera, vilket uppdrag revolutionsgardisterna hade, eller varför så många soldater färdades samtidigt på planet.
Lars Kobbe, Kairo

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".