Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Iraks robotar förstörs

Publicerat lördag 1 mars 2003 kl 14.40
Från den irakiska huvudstaden Bagdad rapporteras att arbetet med att förstöra de omdiskuterade robotarna av typ al-Samoud 2 inleddes på lördagen.
Fyra robotar ska avrustas under dagen, och det sker i ett område tre mil norr om Bagdad. Samtidigt ska utrustning för bränsletillverkning förstöras. FN:s vapenisnpektörer meddelar också att man ska återuppta samtal med irakiska forskare. Chefen för FNs vapeninspektörer Hans Blix hade krävt att arbetet med att förstöra al-Samoudrobotarna skulle inledas senast på lördagen den 1 mars. Irak får enligt FN:s regler inte ha robotar som når längre än 15 mil, medan al-Samoud 2 uppges kunna nå 17 mil. Irak vägrade till en början att gå med på att den här roboten är ett förbjudet vapen, men sent i torsdags gick Irak med på kraven att förstöra robotarna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.