Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Positiva tecken på tillväxten i öst

Publicerat tisdag 4 mars 2003 kl 12.25
Oron för ett eventuellt krig i Irak har lett till att tillväxttakten dämpats i hela västvärlden, konstaterar FN:s ekonomiska kommission för Europa, i sin årliga översikt. Lågkonjunkturen förlängs i väst, men i det forna östblocket är däremot signalerna positiva.
Tillväxtprognoserna skrivs ner med nästan en fjärdedel för EU-länderna i år - ett väntat krig mot Irak lamslår den globala ekonomin. Det råder en vänta-och-se-stämning i västvärlden som hämmar investeringslusten, enligt FN:s ekonomiska översikt. Osäkerheten vad gäller den kortsiktiga ekonomiska utvecklingen blir allt mer påtaglig i takt med att krigsrisken stiger. Tillväxten inom EU uppskattades tidigare till 2 procent - nu stannar den vid 1,6 - i USA och Kanada var uppskattningen tidigare 3 procents tillväxt i år - nu 2,5 procent. Men, varnar FN-organet, oljepriserna och de politiska spänningarna främst i Asien kan göra att läget försämras ytterligare. Ljusare ser det däremot ut för länderna i det forna östblocket, även om krigsrisken kastar långa skuggor även över de ekonomierna. Tillväxten ökar med 4,2 procent - en liten ökning jämfört med tidigare prognoser. Kraftigast är ökningen i de forna sovjetstaterna där de oljeproducerande länderna nu får större intäkter när oljepriset stiger.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".