Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

LO tar inte ställning i EMU-frågan

Publicerat måndag 7 april 2003 kl 17.40
LO:s styrelse bestämde sig på måndagen för att föreslå vilken hållning LO ska ha under folkomröstningen om svenskt medlemskap i EU:s valutaunion. Efter att statsminister Göran Persson sa nej till LO:s krav om buffertfonder i fredags, så var det ett väntat beslut som LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin kom med.
– Vi har fattat beslut idag om att LO ska förhålla sig neutralt till EMU-omröstningen, sa Wanja Lundby- Wedin. Wanja Lundby-Wedin och det som varit känt under ett par dagar kom nu på papper. LO deltar inte i folkomröstningskampanjen. Det tänker inte heller LO:s ordförande göra annat än som folkupplysare. Men bakom fasaden finns ändå en LO-ordförande som egentligen tycker det är bra med EMU. – Det är ingen hemlighet att jag har en positiv grundsyn till EMU men jag har inte bestämt mig än hur jag ska rösta, säger Wanja Lundby-Wedin. Regeringen får ändå stöd för sin linje om ett högre överskottsmål i statens budget. Precis som regeringen vill LO ha ett ökat överskott i statens affärer. Men skillnaden är alltså att regeringen inte vill lägga undan överskottet i en buffertfond.
Herman Melzer
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.