Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Första maj världen runt

Publicerat torsdag 1 maj 2003 kl 16.38
Första maj har firats runt om i världen - demonstrationerna har mestadels gått lugnt till väga.
Men i Tysklands huvudstad Berlin drabbade kravallutrustad polis samman med stenkastande demonstranter natten till första maj. Flera personer skadades, och beredskapen skärptes Första maj har varit stökig i Tyskland sen slutet av 80-talet. I London har radikala anti-kapitalister publicerat en lista med omkring 50 som de kallar massförstörelse-företag. Polisen har 4.000 man inkallade i London för att möta befarat våld. I Bern i Schweiz använde polisen vattenkanoner för att hindra okring 300 demonstranter att ta sig in hos ett statligt vapenföretag, för att kräva stopp för vapenexport. I Moskva demonstrerade kommunisterna mot regeringen och president Putin, men också omkring 25.000 personer från fack och regeringsvänliga partier demonstrerade till stöd för regeringen - en av dom var förre presidenten Michail Gorbatjov. I Japan demonsterade hundratusentals fackförbundsmedlemmar, i Souel i Sydkorea omkring 20.000 med krav på kortare arbetstid och bättre och säkrare arbetsvillkor, liksom i Manila i Filippinerna. Också i Indonesien har det varit första-maj-demonstrationer idag.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.