Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Liberias rebeller ställer ultimatum

Publicerat måndag 9 juni 2003 kl 05.48
Rebellerna i västafrikanska Liberia uppmanade på söndagskvällen president Charles Taylor att avgå inom 72 timmar för att undvika ett blodbad i huvudstaden Monrovia.
Den största rebell-gruppen - LURD (Liberianer förenade för försoning och demokrati) har de senaste dagarna avancerat mot Monrovia och befinner sig i stadens utkanter. Situationen för Monrovias befolkning rapporteras vara fruktansvärd. Enligt hjälparbetare har striderna mellan Charles Taylors regeringsstyrkor och rebellerna lett till att uppemot 700.000 människor i Monrovia är hemlösa och vägarna därifrån är spärrade på grund av striderna. En brittisk hjälparbetare säger till BBC att bland annat är en stor sportarena i centrala Monrovia fullpackad med flyktingar. Tillsammans med en mindre rebellgrupp - Model - kontrollerar Lurd-gerillan nu två tredjedelar av Liberia.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.