Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rökt mat kan förbjudas

Publicerat lördag 28 juni 2003 kl 18.10
Rökt mat kan vara hälsofarlig och EU vill nu se över om försäljningen ska stoppas.
EU-kommissionen håller just nu på att utarbeta regler för hur mycket av det cancerframkallande ämnet PAH som får finnas i mat. PAH kan förutom cancer ge genetiska skador och påverka immunförsvaret. Nu görs en stor kartläggning av hur myket PAH det egentligen finns i olika livsmedel och efter det kan det bli aktuellt med gränsvärden. PAH finns framför allt i rökt och grillad mat, men även i feta livsmedel som margarin och oljor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".