Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Amerikanska soldater dödade

Publicerat torsdag 24 juli 2003 kl 12.00
Tre amerikanska soldater dödades i norra Irak på torsdagen. De ingick i den division som i tisdags dödade Saddam Husseins söner Uday och Qusay.
Det finns ännu inga tecken på att våldet mot amerikanska soldater har minskat sedan Saddam Husseins båda söner dödades i tisdags. Militärkolonn angreps I morse angreps en militärkolonn med granater och skott nära byn Qayyara sex mil sydost om staden Mosul. Tre amerikanska soldater ur den 101:a flugburna divisionen dödades. Det är samma division som deltog i den dödliga attacken mot Saddams söner i tisdags. Osäkert om sönerna är döda I går dödades två amerikanska soldater, en av dem ingick även han i samma division. I Irak är osäkerheten fortfarande stor om de båda fruktade sönerna verkligen är döda. Kravet på att snabbt få se bilder på de döda kropparna växer. – Jag tror att mycket kommer hänga på de här fotografierna. Jag har pratat med många människor i Mosul som är väldigt skeptiska till USA:s version av vad som hänt. De har hört amerikanerna säger saker förut som inte varit sanna, säger BBC:s reporter James Reynolds i Mosul i norra Irak. USA har lovat att visa upp de döda kropparna, men skepsisen mot amerikanerna är utbredd bland befolkningen i norra Irak.
Lena Hansson
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.