Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Tusentals varslade osynliga i statistik

Publicerat fredag 27 februari 2009 kl 05.00

Tusentals personer har varslats om uppsägning, utan att det syns i Arbetsförmedlingens varselstatistik. Det handlar om så kallade tysta varsel, där några få anställda måste lämna företaget på grund av neddragningar, och som arbetsgivaren inte måste rapportera in till Arbetsförmedlingen.

För att Arbetsförmedlingen ska kunna förbereda insatser måste arbetsgivare som varslar minst fem anställda om uppsägning rapportera detta. Mindre uppsägningar på mellan en och fyra personer får Arbetsförmedlingen inte reda på, och de finns därmed inte heller med i varselstatistiken.

Men en del fackförbund sammanställer själva de mindre varsel som läggs, till exempel IF Metall där Björn Kaaling är ombudsman.

– Ja, sedan september månad är det ungefär 1 700 i dag, som är färre än fem anställda. Det innebär att fyra-fem procent av varslen, i alla fall i vår bransch, inte anmäls till Arbetsförmedlingen.

Arbetslösheten kommer alltså att vara högre än det som framkommer i varselstatistiken.

– I ett läge där varslen är så omfattande som de är just nu, så är de här fyra eller fem procenten viktiga för Arbetsförmedlingen att ha reda på redan från början, säger Björn Kaaling.  

Hos andra fackförbund ser det värre ut. För bygg-, anläggnings- och vägbyggnadsbranscherna gäller andra regler. Här behöver arbetsgivaren bara varsla Arbetsförmedlingen om de uppsägningar som gäller minst tjugo anställda.

Enligt fackförbundet Byggnads har många arbetsgivare de senaste månaderna varslat 19 anställda om uppsägning, och alltså inte rapporterat in till Arbetsförmedlingen.

Och 15 procent, eller över 1 100, av Skogs- och träfackets medlemmar som hittills varslats har varit tysta varsel, säger Skogs- och träfackets ordförande Kjell Dahlström.

– Det beror naturligtvist på att vi har många småföretag där våra medlemmar är organiserade eller arbetar.

Både Byggnads och Skogs- och träfacket anser att reglerna om vilka varsel som måste rapporteras in till Arbetsförmedlingen bör ändras, nu vid den extrema situation som råder.

– Ja, jag förstår inte varför man ska skilja ut de här arbetsplatserna med färre anställda, för det drabbar ju ändå individer. Och det drabbar inte individerna lindrigare för att man arbetar på en liten arbetsplats, säger Kjell Dahlström.

Catarina Friskman
catarina.friskman@.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".