Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inget skadestånd för anhöriga till rysk gisslan

Publicerat måndag 28 juli 2003 kl 14.11
En domstol i Moskva nekade på måndagen skadestånd för känslomässigt lidande som begärts av anhöriga till människor som dödades under gisslandramat på en teater i Moskva i oktober förra året.
Domstolen avskrev 21 anmälningar och gick därmed på samma linje som en lägre instans i april. Totalt har 61 anmälningar lämnats in, varav mer än hälften avskrivits. 129 människor i gisslan dog när de befriades under fritagningen från en teater den 26 oktober. De flesta kvävdes av den giftiga gas som pumpades in i teatern för att söva gisslantagarna. Moskvas borgmästarkontor motsätter sig de anhörigas krav med hänvisning till att man redan betalat ut motsvarande 13 500-27 000 kronor till dem.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.