Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

ABB:s förlust större än väntat

Publicerat tisdag 29 juli 2003 kl 10.40
Verkstadsföretaget ABB redovisar en förlust på 440 miljoner kronor för andra kvartalet i år. Det är sämre än samma period i fjol, och mycket sämre än analytikernas förväntningar. Men koncernchefen Jürgen Dormann ser ändå ljust på framtiden.
– Vi gör ständigt framsteg. Kassaflödet ökar markant, så vi går åt rätt håll, säger ABBs koncernchef Jürgen Dormann. Jürgen Dormann ser nu ljuset i den långa tunnel ABB fortfarande befinner sig i, och i rapporten finns ett antal ljuspunkter, trots att resultatet var sämre än samma period i fjol. Bolaget redovisar en förlust på 440 miljoner kronor mot en vinst på drygt 300 miljoner kronor samma period förra året. Det Jürgen Dormann ser i sin tunnel är bland annat att kassaflödet har förbättrats och att försäljningen och orderingången har ökat något i Asien och Östeuropa. Han hoppas också att en uppgörelse i asbestmålet runt det amerikanska dotterbolaget Cumbustion engineering ska bli av snart. Däremot vill Jürgen Dormann inte gå in på när. – Vi är optimistiska och förväntar en bra utgång för ABB, säger han. Dessutom anser han att en försäljning av olje- och gasdivisionen är en viktig förutsättning för bolagets fortlevnad. Den kommer att beslutas under 2003. Däremot vill han inte kommentera uppgifter i Finacial Times i tisdags morse där det står att ABB sitter i samtal med ett brittiskt riskkapitalbolag som vill köpa verksamheten. – Vi kommenterar inte uttalandet i Financial Times. Vi är i diskussioner med flera intressanta parter, och än så länge finns inget att säga, säger Jürgen Dormann, koncernchef för ABB.
Marcus Ålsnäs
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".