Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

SEB:s vd får löneökning på två miljoner

Publicerat torsdag 12 mars 2009 kl 03.00
Två miljoner mer.

SEB-chefen Annika Falkengren kommer att  få två miljoner mer i lön i år jämfört med i fjol, sammanlagt nio miljoner kronor. Orsaken är att banken gör om sitt lönesystem så att den rörliga lönedelen försvinner samtidigt som den fasta lönedelen höjs kraftigt.

Odd Eiken som är kommunikationsdirektör på SEB förklarar hur bankens styrelse resonerat.

– Det motivet som finns från styrelsen och dess ersättningskommitté är att det är en fråga om byte av lönesystem. Från ett system där en del av ersättningen var rörlig till ett system där hela ersättningen är en fast månadslön, säger Odd Eiken, kommunikationsdirektör på SEB.

När SEB:s årsbokslut för 2008 presenterades i början av februari, ett år präglat av finanskris och kraftigt fallande bankaktier, så berättade SEB chefen Annika Falkengren att hon avstår sin rörliga lönedel.

– Jag har sagt att jag inte tar emot någon rörlig ersättning för 2008, mer för att visa att vi vill ha fokus på banken och bankens utveckling. Det har blivit alldeles för mycket fokus på rörliga ersättningar, vilket är ganska tråkigt, men nu blir det så, sa SEB:s vd Annika Falkengren i början av februari.

Men även om Annika Falkengren nu avstår från rörlig lön så har hon tackat ja till att få sin fasta lön höjd med två miljoner kronor till nio miljoner kronor.

Fast enligt SEB:s kommunikationsdirektör Odd Eiken så har Annika Falkengren sänkt sin lön. Han jämför med den fasta lönen för fjolåret plus den rörliga lönen som hon tackade nej till, den rörliga lönen var på 2,6 miljoner kronor. 

Enligt hans sätt att räkna så har Falkengren sänkt sin lön med 600 000 kronor.

– Hon får en rörlig del men har sedan själv valt att avstå från den 2008. Men likväl så är hon berättigad till den och den finns där och är en del av hennes lön, säger Odd Eiken.

Men är inte det ett sätt att ta bort bonusen men nästan betala ut lika mycket pengar och kalla det för något annat?

– Nej, därför att i vårt fall så är vårt lönesystem konstruerat så att en del av lönen är rörlig beroende på hur det går, och tar du bort den så byter du system. Båda delarna bygger ju på det antagandet. Då byter du till ett system med fast månadslön och då får du också anpassa nivåerna till fast månadslön, säger Odd Eiken.

Så sent som i fredags beslöt SEB:s stämma att be aktieägarna om 15 miljarder kronor i en nyemission.

Mycket pekar nu på att kreditförlusterna kommer att fortsätta att öka, inte minst i Baltikum. Och banken håller just nu på att minska personalstyrkan.

Förstår då Odd Eiken att människor är upprörda?

– Vi förstår att människor är upprörda och det är klart att det är viktigt att hålla igen i tider som dessa, säger Odd Eiken.

Louise Andrén Meiton
louise.andren.meiton@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".