Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fruktar minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar

Publicerat måndag 1 september 2003 kl 04.31
Nya bevis för att den så kallade medelhavsdieten är nyttig för hjärtat, presenteras på måndagen vid den pågående hjärtkongressen i Wien.
Forskarna har följt mer än 20 000 människor i Grekland - och granskat både deras kostvanor och hjärtsjukdomar. Resultatet visar att den som äter frukt, grönsaker, fisk och olivolja, och dessutom dricker måttliga mängder vin löper mindre risk för hjärtinfarkt och kärlkramp.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.