Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svenska priser steg mindre än i grannländerna

Publicerat tisdag 9 september 2003 kl 05.05
Priserna på konsumentprodukter har ökat mindre i Sverige än i Finland, Norge och Danmark sedan mitten av 1990-talet. Det visar uppgifter från EU-ländernas statistikorgan Eurostat.
De svenska konsument priserna ökat med 12,2 % sen december 1995. Danmark har haft den största prisökningen - 16,9 %, Norge 15,7 och Finland 14,7%. Att priserna ökat mer i Danmark Norge och Finland kan bero på olika höjda och sänkta skatter, lönekostnader, valutakurser och vinstmarginaler. Fredrik Bergström, Vd för Handelns utredningsinstitut, säger att många nya detaljhandelskedjor konkurrerar om kunderna i Sverige, medan man till exempel i Norge från politiskt håll har begränsat lågpris- och stormarknader.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.