Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Muslimska friskolor får kritik

Publicerat tisdag 9 september 2003 kl 11.25
Skolverket har inte hittat något som tyder på att granskade muslimska friskolor utsätter elever för misshandel eller kränkningar.
Två av friskolorna, Alfadjerskolan i Västerås och Dar Al-Uloumskolan i Linköping, får dock kritik. I båda skolorna visar ledningen brister som inte är acceptabla och som måste åtgärdas före den 1 oktober, annars dras skolornas tillstånd in. Av de nio skolor som kritiserades i SVT:s program Dokument inifrån i våras har Skolverket sedan tidigare dragit in tillståndet för två. De övriga fem granskade skolorna bedömer Skolverket som godkända. Det gäller Al-Salamahskolan i Malmö, An-Noorskolan i Norrköping, Al-Zahraa idealiska akademi i Stockholm, Imanskolan i Uppsala och The modern school i Stockholm. I sin granskning har Skolverket gjort oanmälda besök, pratat med lärare, elever, kommunala företrädare och andra som har insyn i skolornas verksamhet. Skolverkets granskning av de sju skolorna i rapporten kommer att fortsätta under hösten. Dessutom kommer ett tjugotal andra religiös friskolor att granskas.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".