Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sverige bland toppinbetalarna till EU

Publicerat torsdag 18 september 2003 kl 16.19
Sverige betalade förra året 6,8 miljarder kronor mer till EU än vad som kom tillbaka i stöd, enligt en redogörelse från EU:s budgetkommissionär Michaele Schreyer.
Sverige brukar ligga högt på den här listan - förra året var det bara holländarna som hade en större nettoinbetalning till EU. Men Sveriges nettoinbetalning har sjunkit - det senaste året med tre miljarder. Fyra länder får mer tillbaka än vad de betalar i medlemsavgift: Spanien, Irland, Portugal och Grekland. Orsaken är att EU inrättat en särskild strukturfond för dem, för att utjämna skillnaden mellan fattiga och rika länder i Europa. I kronor och ören räknat fick Spanien mest netto, 80 miljarder kronor. EU:s budget omfattade förra året omkring 780 miljarder kronor, varav största delen utgörs av jordbruks- och strukturstöd.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.