Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svenskt kött minskar

Publicerat torsdag 17 maj 2001 kl 10.21
Försäljningen av svenskt kött har minskat de senaste två månaderna till följd av mul- och klövsjukan.
Det uppger Sveriges största slakteriföretag, Swedish Quality Meat, SQM. Man vill inte uppge exakt hur stor försäljningsminskningen är men den ligger strax under 10 procent. SQM:s informationschef Bengt P Gustavsson säger till Ekot att huvudorsaken är att man efter EUs restriktioner var rädd för köttbrist och inte vågade genomföra några säljaktiviteter under våren. En annan förklaring är att många konsumenter har blivit mer tveksamma till att köpa kött.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.