Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Stora priskillnader i landet

Publicerat onsdag 9 januari 2002 kl 17.26
Det är stora skillnader i vad man får betala för olika varor i olika del av av landet. Det visar en undersökning som Konkurrensverket har gjort.
Konkurrensverket har studerat prisskillnaderna i tre varugrupper som väger tungt i hushållens konsumtion: dagligvaror, byggvaror och bensin. Det visar sig att en tvåbarnsfamilj i stockholmsområdet betalar 4 300 kronor mer för maten per år än motsvarande familj i Västsverige. Vill man bygga ett förråd till sommarstugan kostar byggmaterialet 5 500 kronor mer i Mellansverige än i Sydsverige. Bensinen är 9 öre dyrare i Mellannorrland än i Sydsverige. En del av prisskillnaderna beror på andelen lågprisbutiker och stormarknader. Exempelvis har lågprisvaruhusen inom byggvaruhandeln priser som är 18 procent lägre, och lågprisbutiker i dagligvaruhandeln har priser som är i genomsnitt 6 procent lägre.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.