Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Här är hela kvällens meny

Publicerat lördag 19 juni 2010 kl 19.51
Det blev en rejäl bröllopstårta till brudparet. Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Meny

Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom

Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris

och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås

Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky

Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad

Bröllopstårta

Bröllopstårtan är vit, fyrklöverformad, över tre meter hög och väger 250 kilo. Den elva våningar höga tårtan består av lager med bland annat mandelmarängbotten, chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott. Den är dekorerad med 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell, uppger hovet. Ovanpå tårtan kommer bland annat ätbara trekantiga spiraler i guld och blått att stå. Högst upp finns kronprinsessparets monogram i gjuten karamell.

Tårtan är en gåva från Sveriges bagare och konditorer. Den uppges vara gjord av ekologiska ingredienser till mer än 95 procent.

Vin

Champagne Pommery 2000 Grand Cru

Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault

Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot

Château Simon 2007 Sauternes

Källa: Hovet (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".