Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skarp Lindh-kritik mot USA

Publicerat måndag 28 januari 2002 kl 04.26
USA:s funderingar på att likställa palestiniernas president Yassir Arafat med terrorister är osakliga, dumma och vansinniga. Det säger utrikesminister Anna Lindh som idag ska diskutera mellanösternfrågan på EU:s utrikesministermöte i Bryssel. Anna Lindh kallar de amerikanska förslagen mot palestinierna som farliga och att de bara kan leda till ett regelrätt krig i Mellanöstern.
USA:s president George Bush har under dom senaste dagarna blivit allt hårdare i tonen gentemot Yassir Arafat. Bland förslagen som diskuterats i Washington finns att stänga palestiniernas kontor, att avsluta medlingsförsöken i konflikten och att sätta upp Arafats säkerhetsstyrka på USA:s terroristlista. Utrikesminister Anna Lindh går långt i sin kritik av Bushadministrationens funderingar som hon menar går stick i stäv med fredsprocessen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.