Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer Genotropin i Strängnäs

Publicerat tisdag 5 februari 2002 kl 08.23
Pharmacia ska koncentrera koncernens biotekniska produktion till sin fabrik i Strängnäs. Två nya produktionsanläggningar för 100 miljoner kronor ska byggas på orten, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Den ena anläggningen betyder utbyggd kapacitet för tillverkning av fabrikens storsäljare genotropin. I den andra delen ska två-tre mikrobiologiska produkter tillverkas. - Från bioteknikområdet kommer den stora tillväxten inom läkemedel.Produktionen ökar tio procent per år. Klart att det är viktigt att vara med i det racet. Och nu blir vi Pharmacias centrum för bioteknik, säger platschefen Mikael Blomqvist. Den totala investeringen i Strängnäs hamnar på runt en miljard kronor. Mellan 70 och 90 personer behöver nyanställas för att klara den utbyggda produktionen som beräknas vara i gång 2005.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.